Hvordan er det å være intern i Viking Venture?

Internship - Intern

Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe som intern hos en ledende aktør innen venturekapital i Norden? Få et innblikk i hva det innebærer å være intern hos Viking Venture, gjennom øynene til to engasjerte og ambisiøse studenter – Ingrid Sæterbø Husby og Sara Harneshaug.

Sara Harneshaug - Internship 2023

Navn: Sara Harneshaug
Studie: Datateknologi med økonomifag ved siden av
Studieår: 2. året

Hvordan så en vanlig dag ut som intern?

Som intern hos Viking Venture er ingen dager like. Vi har fått prøvd oss på mye forskjellig. Det er noe av det som har gjort det veldig gøy å jobbe i Viking, de har vært opptatt av at vi skal lære og ha en spennende hverdag – og det har det absolutt vært. Hos viking er det høy fart og mye av det som skjer har kort tidsfrist. Vi internsene har fått blitt med på prosjekter som skjer nå, og blitt behandlet som fullverdige teammedlemmer. I tillegg har vi fått feedback og tilbakemeldinger på det vi har gjort, noe som gjør læringskurven bratt. Vi har også fått jobbet med ulike personer i Viking gjennom hele internshipet, noe jeg synes var ekstra lærerikt.

Hva har du gjort i løpet av året som Visiting Investment Analyst?

Jeg har gjort så mye forskjellig! Vi har fått jobbet på investeringsteamet og sett etter nye selskaper, gjort markedsanalyser og fått innblikk i ulike deler av investeringsprosessen. Hos Viking jobbet vi først deltid gjennom året, før vi begynte fulltid i juni. Når vi jobbet deltid jobbet vi mye med å finne nye investeringer, og se på ulike markeder. Vi fikk også større innblikk rundt prosessen som skjer rett før et selskap blir kjøpt opp, noe jeg synes var utrolig kult.

I sommer har vi også fått vært med på Operational Excellence teamet, som jobber med porteføljeselskapene. Her jobbet vi blant annet med et strategiprosjekt, hvor vår oppgave var å finne ut hvor selskapet burde ekspandere. Vi har også fått innføring i hvordan markedsføring mot porteføljeselskapene skjer, noe jeg kunne veldig lite om fra før. Vi har med andre ord gjort veldig varierte oppgaver, og lært noe nytt hver eneste dag.

Hva har vært det beste med intershipet?

Det er vanskelig å trekke fram en ting som er har vært det beste, da jeg generelt bare har stortrives hele tiden med alle arbeidsoppgaver jeg har fått. Noe av det aller beste har vært det sosiale. Alle i Viking er veldig sosiale og opptatt av å ha det gøy, samtidig som de er seriøse og dedikerte. Noe av de kuleste jeg har gjort tror jeg var strategiprosjektet med et porteføljeselskap. Da hadde vi daglig stand-ups med ansatte fra Viking, og fikk lov til å presentere resultatene våre for ledelsen i selskapet. Dette var utrolig spennende og lærerikt å få være med på. Under hele internshipet har jeg fått utfordret meg på mange områder, samtidig som det ikke har vært ukomfortabelt, da det alltid er mye hjelp å få fra de ansatte i Viking og resten av intersene.

Ingrid Sæterbø Husby - Intern 2023

Navn: Ingrid Sæterbø Husby
Utdanning: Siviløkonomutdanningen ved NHH. Har fra tidligere en bachelor i Arbeids- og organisasjonspsykologi fra UiB
Studieår: 3. året

Hvorfor søkte du?

Jeg søkte i hovedsak på internshipet hos Viking Venture fordi jeg var veldig nysgjerrig på hvordan det er å jobbe innenfor finans, og da spesielt venturebransjen. Gjennom studiene hadde jeg hørt mye om Viking Venture og anså de som en av de ledende aktørene innen venturekapital i Norden. Ingenting er bedre enn å lære av de beste, og da må man gripe sjansen dersom muligheten byr seg. I tillegg syntes jeg investeringsprofilen og porteføljen til Viking var veldig spennende, og skjønte at et internship her ville være en god mulighet til å lære mer om teknologi, finans og strategi i praksis.

Hvilke råd ville du gitt til en som tenker å søke?

Hvis jeg skal være helt ærlig, gikk jeg noen runder med meg selv fra jeg så annonsen for første gang til jeg sendte inn søknaden min. Det er mulig jeg var en smule farget av tanker og rykter om venturekapitalverdenen som en veldig tøff bransje. Jeg var litt redd for å møte en gjeng med kalde og harde investorer som ikke ville bry seg om en langt fra ferdigutlært student som meg. Sett i etterkant burde jeg ikke vært redd for å søke i det hele tatt, fordi gjengen i Viking har motbevist alt jeg bekymret meg for på forhånd.

I Viking møter du en gjeng med joviale, profesjonelle og dyktige fagfolk som vet hva de driver med, og som mer enn gjerne tar med noen studenter på laget. Du blir tatt godt imot og ikke minst godt tatt vare på gjennom hele internshipet.

Rådet mitt er derfor enkelt, hvis du er læringsvillig og nysgjerrig, hopp i det og søk! Legg ned tid og energi i å skrive en god og strukturert søknad, og kryss fingrene for at du får muligheten til å bli en del av denne gjengen. Det er en enkel og grei søknadsprosess. Hvis du kommer videre blir du kalt inn til et hyggelig intervju hvor du blir bedt om å presentere deg selv, dele din bakgrunn og motivasjon, i tillegg til å løse noen mindre caseoppgaver. Alt i alt, en veldig lærerik og fin opplevelse!

Hva har vært det beste med internshipet?

Det beste med internshipet har uten tvil vært de fine folkene jeg har fått jobbet med, og alle lærings- og utviklingsmulighetene. Gjennom internshipet har vi blitt godt kjent med alle de som jobber i Viking fast. Vi har fått være med på sommerfest, aktiviteter utenfor kontoret, middager, is-pauser på takterassen og hyggelige lunsjpauser. I tillegg har vi internsene blitt en skikkelig god gjeng, og kost oss veldig mye sammen etter jobb.

Når det kommer til lærings- og utviklingsmulighetene, vet jeg ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har lært mer gjennom internshipet mitt i Viking enn jeg har i løpet av flere år på skolebenken. Vi har fått tatt del i store, pågående prosjekter, og utført arbeid som faktisk anvendes videre. Hele veien har vi fått god oppfølging og veiledning, og på denne måten fått muligheter til å utvikle oss.